כתבות מן העיתונות

כיפה - השמנמן והרזה מבקרים בדקס




גיל חובב עיתון הארץ מדור אוכל
ואכן, טבריה, שמעולם לא היתה מעוז של מסעדות בלתי כשרות ובלתי מזרחיות, אינה יכולה לשאת, במצבה הנוכחי, יותר ממסעדה אחת כזאת. מי שכבר מגיע רץ, ובצדק, ל"דקס" שבחוף הלידו, פלא טברייני וישראלי דגול, מסעדת בשרים כשרה וענקמונית שמנקנקת עם יד קשורה מאחורי הגב את כל הפפגאיואים והווייט-הולים של תל אביב. קשה למצוא מלים קשות לומר על המסעדה המשובחת הזאת (ולמה לחפש, בעצם?), אלא אם כן מתעקשים לבכות את שעות הפתיחה הכשרות שלה - סגור בשישי בערב ובשבת בצהריים. ומתי, מתי כבר יוצא לנו להגיע לטבריה, אם בכלל, אם לא בשעות האלה.


צליחת הכנרת: טבריה על הסכין

כתבנו יצא לחפש אוצרות קולינריים בעיר הכי נמוכה בארץ ובירת תיירות הצפון לשעבר. הוא גילה בעיקר מסעדות כשרות ומעולות, ממסעדה איטלקית מפונפנת, עבור במסעדת הבית בצפון של הזוג נתניהו ועד לבופה בוקר מקסים במלון הסקוטי. 5 המלצות

דקס

אל תתנו לחלל הרחב, שמזכיר מעט אולם אירועים, להטעות אתכם: דקס היא עדיין אחת המסעדות הטעימות באיזור. זוהי מסעדה ותיקה, שנודעה בעיתונות ככזו שנחשבת לחביבה על בני הזוג נתניהו. הם ציינו בה 20 שנות נישואים בארוחת ערב רומנטית לפני מספר שנים ואף חגגו כאן בר מצווה לבנם יאיר.

 

(צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

דקס ממוקמת בחוף לידו וחלק נרחב מחומרי הגלם - ירקות אורגניים, זיתים כבושים ושלל פירות - מביאים מהמטעים והחלקות החקלאיות של המשפחה. רבים מהלקוחות במקום תיירים מחו"ל והפרט מארה"ב.  

 

לב התפריט הוא טאבון הגריל הרחב שבמסעדה, שמנפק שלל מנות מצטיינות. בין הראשונות המומלצות - סלמון נורבגי בגריל, רך ונימוח (79 שקלים), קרפצ'יו פילה עגל (49 שקלים) וכבד אווז (59 שקלים).

 

(צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

בעיקריות מומלץ לנסותאת מיקס הבשרים שמתומחר לפי סוג הבשר בהעדפה אישית. אנחנו לקחנו את האנטריקוט וצלעות הטלה מזן אסף - זן שפותח בחוות השקמים - וניח בארומה יחסית מעודנת .  

 

בשורה התחתונה: אחד המסעדות הטובות בעיר. מומלץ.

 

דקס. חוף לידו, טבריה. טלפון: 057-9440762. כשר

 

הפגודה

אחת המסעדות המוכרות והוותיקות בעיר, ומהאסיאתיות הידועות בישראל. המסעדה הוקמה לפני כ-30 שנה והיא הייתה אחת המסעדות החלוצות בתחום האסיאתיות. זוהי אחת המסעדות המצליחות בעיר עד היום ואוכלים כאן כ-500 איש ביום.

 

(צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

הלקוחות מורכבים בעיקר מתושבי המושבים והקיבוצים באזור, וטיילים ישראלים. בין מבחר המנות המיוחדות- עוף/ ברווז בלימון  (75 שקלים), ברווז במעטפת טמפורה עם רוטב שום ושקדים (79 שקלים) ופתאי אטריות אורז (49 שקלים)

 

הקינוח הנמכר ביותר הוא הגלידה המטוגנת - גלידת וניל מטוגנת בטמפורה, מייפל ושקדים (29 שקלים).

 

בשורה התחתונה: כשרה שנותנת בעיני פייט ראוי לכל מסעדה מלוכסנת במרכז

 

"הפגודה", חוף הלידו, טבריה. טלפון: 04-6725513. כשר